Het is sinds de oprichting van het eerste Via Via-café in 1995 wereldwijd reeds het 16e en het eerste in China. Er bestaan momenteel al dergelijke cafés in België (5), Mali, Senegal, Tanzania, Indonesië, Honduras, Nicaragua, Argentinië, Chili, Peru en Ecuador.

"Joker is indertijd ontstaan vanuit het idee dat als mensen meet contact met mekaar hebben er ook meer kans is op wederzijds begrip en waardering. Als eerste zijn wij daarom reizen gaan organiseren in kleine groepen met openbaar transport. Vanuit dezelfde idee willen we met de Via Via-cafés naar analogie met vroegere buurtcafés bij ons wereldwijd contactpunten creëren waar mensen spontaan met mekaar beginnen kletsen", aldus Bob Elsen, directeur van Joker.

De oprichting van een Via Via in Chengdu kwam tot stand in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant die twee jaar terug betrokken was bij een handelsmissie naar China en toen ook Chengdu aandeed.

"Het is een schitterende locatie in het centrum van de stad. We gaan er in samenspraak met de provincie ook Vlaams-Brabantse streekproducten verkopen. We gaan er ook Vlaamse gerechten en bieren serveren, toeristische informatie verspreiden en dergelijke. Het is de bedoeling dat het ook een beetje een ontmoetingspunt wordt voor Vlamingen in Chengdu", aldus Elsen. (Belga/MS)

Het is sinds de oprichting van het eerste Via Via-café in 1995 wereldwijd reeds het 16e en het eerste in China. Er bestaan momenteel al dergelijke cafés in België (5), Mali, Senegal, Tanzania, Indonesië, Honduras, Nicaragua, Argentinië, Chili, Peru en Ecuador. "Joker is indertijd ontstaan vanuit het idee dat als mensen meet contact met mekaar hebben er ook meer kans is op wederzijds begrip en waardering. Als eerste zijn wij daarom reizen gaan organiseren in kleine groepen met openbaar transport. Vanuit dezelfde idee willen we met de Via Via-cafés naar analogie met vroegere buurtcafés bij ons wereldwijd contactpunten creëren waar mensen spontaan met mekaar beginnen kletsen", aldus Bob Elsen, directeur van Joker. De oprichting van een Via Via in Chengdu kwam tot stand in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant die twee jaar terug betrokken was bij een handelsmissie naar China en toen ook Chengdu aandeed. "Het is een schitterende locatie in het centrum van de stad. We gaan er in samenspraak met de provincie ook Vlaams-Brabantse streekproducten verkopen. We gaan er ook Vlaamse gerechten en bieren serveren, toeristische informatie verspreiden en dergelijke. Het is de bedoeling dat het ook een beetje een ontmoetingspunt wordt voor Vlamingen in Chengdu", aldus Elsen. (Belga/MS)