Jetair vraagt geen brandstoftoeslag vliegreizen in juli

© Belga

Dat is beslist na de maandelijkse evaluatie van de brandstofprijzen.

Touroperator Jetair vraagt voor al geboekte reizen met vertrek in juli geen kerosinetoeslag. Dat heeft Jetair beslist na de maandelijkse evaluatie van de brandstofprijzen en de wisselkoers van de dollar.

“De olieprijs is in de maand april gedaald”, zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. Voor reizen in de tweede grote vakantiemaand (augustus) kan nog geen uitsluitsel gegeven worden. Concurrent Thomas Cook beslist pas binnen enkele dagen over een eventuele kerosinetoeslag. “Als er een toeslag komt, zal die sowieso lager zijn dan die voor reizen in juni”, is te horen bij Thomas Cook-woordvoerder Baptiste Van Outryve.

Vorige maand evalueerde Jetair dat de reizigers met vertrek in juni nipt geen toeslag aangerekend zou worden. Thomas Cook deed dat wel. Voor de top-10 reisbestemmingen bij Thomas Cook bedraagt de gemiddelde toeslag per persoon en per ticket in juni tussen de 3 en de 5 euro. De kerosineprijzen liggen momenteel ongeveer 15 procent hoger dan in oktober 2011, toen de brochures voor het voorjaar en de zomer werden opgesteld. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content