Jetair schort vluchten naar Tunesië en Sharm-el-Sheikh hele zomer op, Thomas Cook wacht af

© iStockphoto

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly schort tot het einde van het zomerseizoen, eind oktober, de vluchten naar Tunesië (Enfidha en Djerba) op.

Ook vluchten naar het Egyptische Sharm-el-Sheikh worden opgeschort, meldt de maatschappij. Bij Thomas Cook is nog geen beslissing genomen voor het zomerseizoen. Net als Jetair hadden zij eerder al beslist om ten vroegste eind maart weer op die twee bestemmingen te vliegen.

Jetair haalt het negatieve reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken aan om de beslissing te verantwoorden. “Het blijft daardoor vandaag onzeker of en wanneer er komende zomer opnieuw vluchten naar deze vakantieregio’s mogelijk zullen zijn”, klinkt het. De touroperator wijst daarnaast ook op de “zeer lauwe interesse” voor die bestemmingen. “De zomerboekingscijfers liggen er vandaag 85 pct lager dan op hetzelfde moment vorig jaar.”

Thomas Cook wacht nog af

Thomas Cook hakt voorlopig nog geen knopen door. Woordvoerder Koen Van den Bosch wijst erop dat Frankrijk en Luxemburg, anders dan België, geen negatief reisadvies voor Tunesië hebben. “We hopen dat Buitenlandse Zaken zich bij die adviezen zal aansluiten, maar zullen uiteraard hun advies volgen”, zegt Van den Bosch.

Voor Sharm-el-Sheikh is evenmin al zekerheid. “Ook hier volgen we het reisadvies van Buitenlandse Zaken”, klinkt het. “De voorbije weken hebben we hierover binnen de groep en met Buitenlandse Zaken gesprekken gevoerd”, zegt Van den Bosch. In de loop van de komende weken belooft de touroperator duidelijkheid. “We staan nu op tien weken voor de eerste vertrekken”, zegt hij. “Mocht het negatief reisadvies aangehouden blijven, gaan we samen met de klant op zoek naar een oplossing.”

Jetair schort ook tot eind deze zomer de vluchten naar het Jordaanse Aqaba en het Egyptische Marsa Alam op. Omdat die opschortingen een invloed hebben op het vlootgebruik, wordt vanaf juli ook de lijn Antwerpen-Berlijn opgeschort. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content