Jazz met een maritiem sfeertje in Hamburg

© Christian Spahrbier, www.spahrbier.de

De haven van Hamburg verandert op 23 en 24 mei 2014 in een grote jazz-bühne tijdens het vijfde ELBJAZZ Festival.

De maritieme sfeer en de mix van veelbelovende nieuwkomers en internationale sterren als Dianne Reeves en Gregory Porter maken ELBJAZZ één van de populairste jazzevents in Europa.

Meer dan vijftig liveconcerten van uiteenlopende jazzartiesten trekken ook dit jaar weer honderdduizenden jazzliefhebbers naar de Hanzestad. Het begrip ‘jazz’ wordt in Hamburg ruim opgevat. Het programma biedt verschillende stijlen jazz aan, van geïmproviseerd tot gearrangeerd en van rustgevend tot bombastisch.

Niet alleen de live-acts, maar ook de uitzonderlijke setting maken ELBJAZZ in Hamburg tot een muzikaal hoogtepunt. Wie bijvoorbeeld naar het hoofdpodium van de Werft Blohm & Voss wil, vaart met een ‘Barkasse’ (aak) over de Elbe langs indrukwekkende, industriële bouwwerken.

Gregory Porter

Een van de hoogtepunten op het programma is Gregory Porter, de bekendste en succesvolste jazz-zanger van dit moment. In 2011 had de beroemde ‘bariton’ op ELBJAZZ zijn première in Duitsland.

Inmiddels is Porter verankerd in de hitlijsten en brengt hij zijn energieke nummers opnieuw in Hamburg ten gehore. Een duet met Dianne Reeves kan natuurlijk niet ontbreken. Deze jazz-zangeres won maar liefst 4 Grammy Awards en heeft een flinke dosis soul in haar stem en repertoire.

Interessante nieuwkomers

Ook staan de folk-jazz-muzikant Avishai Cohen en de charismatische Noorse Rebekka Bakken op de bühne tijdens het festival. Daarnaast zijn er veelbelovende nieuwkomers, zoals het Jazzkollektiv Snarky Puppy, de sensationele vernieuwers van de jazz-fusion, en The Fresh Dixie Project, met hun moderne mix van jazz en swing. De volledige line-up is te vinden op ELBJAZZ.

Arrangementen

Hamburg Tourismus biedt exclusieve arrangementen aan vanaf 259 euro, incl. twee dagen toegang tot ELBJAZZ, twee overnachtingen in een viersterrenhotel, transfers en openbaar vervoer. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content