Jazz, funk, soul, salsa en lekker eten op Aruba

© iStockphoto

Op 3 en 4 oktober 2014 vindt op Aruba voor de achtste keer het Caribbean Sea Jazz Festival plaats. In Oranjestad kunnen liefhebbers van jazz, funk en latin twee dagen lang genieten van topartiesten als Prince Royce en Candy Dulfer.

Op 3 en 4 oktober 2014 vindt op Aruba voor de achtste keer het Caribbean Sea Jazz Festival plaats. In Oranjestad kunnen liefhebbers van jazz, funk en latin twee dagen lang genieten van topartiesten als Prince Royce, Liv Warfield & the New Power Generation Hornz, Candy Dulfer, Richard Bona, JAZZANOVA en The Shuffle Demons.

Het festival is tegelijk een plaats waar bekende artiesten lokale muzikanten ontmoeten en waar innovatieve ideeën ontstaan.

In 2007 beleefde Aruba het eerste Caribbean Sea Jazz Festival. In enkele jaren is het uitgegroeid tot het grootste muziekevenement van het eiland. De omgeving is schitterend en heerlijke lokale en internationale gerechten op de foodcourt en een wijn-, cocktail- en champagnebar maken deel uit van de ambiance. Artiesten uit Aruba maken kennis met internationale artiesten via jamsessies en workshops.

Bijzonder is de mix van internationale allure met de lokale cultuur. Het festival trekt jaarlijks zo’n 8.000 bezoekers uit Aruba en uit het buitenland waaronder Nederland, België, Latijns-Amerika en de VS.

Naast het festival vinden er een week lang diverse muzikale activiteiten plaats op Aruba. De week voorafgaand aan het festival worden op verschillende plaatsen gratis concerten en muzikale workshops gegeven. De organisatie wil blijven investeren in de minder kansrijke jongeren van Aruba en ze proberen te verbinden en stimuleren. Dit jaar staan gratis workshops van o.a. Giovanca, JazzaNova, The Shuffle Demons en mogelijk een klein schoolconcert van wereldster Prince Royce op het programma.

Meer Belgen naar Aruba

Aruba is nog niet zo’n vaste vakantieplaats van de Belgen, ook al houden veel Belgen wel houden van zon, zee, strand, culinaire zaken en jazz. Dat komt vooral doordat er geen directe vluchten vanuit Brussel naar Aruba vertrekken. Maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn.

anuit Amsterdam – heel gemakkelijk te bereiken vanuit Belgie – zijn er wel dagelijks vluchten met KLM en Arkefly naar Aruba. Aruba heeft bovendien nog het grote voordeel dat er Nederlands gesproken wordt. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content