Japanse reisorganisatoren annuleren reizen naar België na terreuraanslagen

© Epa

Japanse touroperator gelasten hun reizen naar Belgische bestemmingen af na de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel. In de lente valt het hoogseizoen voor deze rondreizen.

Pakketreizen die België en Nederland combineren, zijn bijzonder populair rond de maand april, wanneer Japanse toeristen de tulpenvelden in Nederland willen bewonderen.

De touroperators JTB en Hankyu Travel International hebben rondreizen afgelast die woensdag en donderdag uit Japan zouden vertrekken, en zeiden dat ze de toestand in België zouden evalueren voordat ze beslissen over toekomstige reizen. Voor de toer van JTB hadden 50 mensen geboekt.

Hankyu Travel zei dat het een groep van 23 toeristen met een gids in Brussel had op het ogenblik van de aanslagen. Aangezien de luchthaven van Zaventem gesloten is, heeft de touroperator beslist de groep over land uit België weg te halen.

Kinki Nippon Tourist en Nippon Travel Agency, die voor de rest van maart geen reizen naar België op hun programma hebben, zeiden dat ze hun reizen in april al dan niet zouden laten doorgaan afhankelijk van de informatie van het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken en van de Belgische autoriteiten. De twee reisorganisatoren hadden nog geen vragen om annulaties van hun klanten gekregen. “Klanten kijken elk jaar uit naar deze rondreizen, dus zou het jammer zijn als deze toestand aanhoudt”, aldus een medewerker van Nippon Travel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content