Italië wil kunstschatten beter beschermen tegen terreuraanslagen

© Reuters

De Italiaanse overheid wil na de terreuraanslagen van Brussel haar kunstschatten en monumenten en hun bezoekers beter beschermen.

Tegen 2018 zal de regering in Rome 300 miljoen euro in veiligheidsmaatregelen voor de zowat 20 belangrijkste cultuurgoederen investeren en onder andere een groot aantal nieuwe metaaldetectoren en bewakingscamera’s installeren. Dat schreef de Corriere della Sera. Het aantal manschappen en carabinieri, die instaan voor de beveiliging van monumenten en musea, zal drastisch verhoogd worden.

Tot de sites, die door het ministerie van Cultuur voor het antiterreurplan zijn uitgekozen, behoren het Colosseum in Rome, de archeologische opgravingen van Pompeii, de Galleria dell’Accademia in Venetië, het Museum Capodimonte in Napels en het Palazzo degli Uffizi in Firenze. “Hier bij ons in de galerij is de aanwezigheid van militairen en carabinieri al duidelijk zichtbaar”, zei Uffizi-directeur Eike Schmidt. “Ons museum ontvangt dagelijks duizenden bezoekers, alleen al op Paasmaandag hebben we 8.000 entrees geregistreerd”.

Meer bijzonderheden over het plan wilde de secretaris-generaal van het ministerie van Cultuur, Antonella Recchia, niet bekend maken. “Als we alle details prijsgeven, dan is het plan niets meer waard”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content