Italië krijgt wandelroute die alle nationale parken met elkaar verbindt

. © Getty Images

Italië telt 25 nationale parken. Binnenkort worden ze allemaal met elkaar verbonden via de nieuwe wandelroute Sentiero dei Parchi.

Momenteel bestaat er al een 7.000 kilometer lange wandelroute door Italië, maar die loopt slechts door 18 van de 25 nationale parken. Deze Sentiero Italia wandelroute zal nu uitgebreid worden zodat je van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje, inclusief de eilanden Sardinië en Sicilië, door alle 25 nationale parken wandelt. Ook andere beschermde natuurgebieden, biosfeerreservaten en natuurlijke sites die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan worden in de route opgenomen.

Er komt ook een paspoort voor wandelaars die de hele route hebben afgelegd. Op allerlei punten onderweg kunnen ze stempels verzamelen zodat ze aan het eind een bewijs hebben dat ze volledige route hebben gewandeld.

De nieuwe wandelroute zal beheerd worden door de Club Alpino Italiano en gesteund door het Ministero dell’Ambiente. De Italiaanse minister voor milieu Sergio Costa zegt over het initiatief: ‘Onze nationale parken zijn een schatkamer van de natuur. We moeten hun voortbestaan garanderen, maar ook hun toegankelijkheid.

De aankondiging komt op het perfecte moment, vindt de minister. Juist in deze tijden van corona heeft iedereen meer behoefte om naar buiten, de natuur in te trekken. Het is nog niet precies bekend wanneer de nieuwe wandelroute helemaal klaar is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content