Italië eregast op Vakantiesalon in Brussel

© Getty Images/iStockphoto

Italië is eregast op het Vakantiesalon dat van 7 tot 10 februari plaatsvindt in drie Heizelpaleizen.

Italië en de tien regio’s die zullen vertegenwoordigd zijn, willen meer Belgische toeristen aantrekken. Italië wil bezoekers aanzetten om verder te kijken dan de grote steden om de regionale diversiteiten van het Land van de Laars te ontdekken.

Italië verleidt al lang. Zeven op de tien Belgen bezochten ooit het Zuid-Europese land. Vorig jaar hebben landgenoten er 5 miljoen nachten doorgebracht, aldus cijfers van nationaal bureau voor toerisme (Enit). ‘We zijn ervan overtuigd dat dit cijfer kan verhogen’, aldus Maria Elena Rossi van Enit.

Om dat doel te bereiken, kan Italië sterke argumenten voorleggen: 2019 staat in het teken van de 500ste verjaardag van het overlijden van Leonardo Da Vinci. Bovendien wordt de stad Matera Europese culturele hoofdstad. Die twee gebeurtenissen vormen aanleiding voor tal van culturele evenementen.

Naast de eregast zal de 61e editie van het Vakantiesalon vier thema’s ontwikkelen: carnaval, natuur, groepsreizen en het toerisme van de toekomst.

Het Vakantiesalon loopt van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari, van 10 tot 18 uur. Vorig jaar trok het salon 105.000 bezoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content