Italiaans hoteliers willen zich verzekeren tegen slecht weer

© iStock

Italiaanse hoteliers tonen zich vindingrijk tijdens het vakantieseizoen. Enkele hotels rond Venetië in het noorden van Italië willen zich zo verzekeren tegen slecht weer.

Italiaanse hoteliers tonen zich vindingrijk tijdens het vakantieseizoen. Enkele hotels rond Venetië in het noorden van Italië willen zich zo verzekeren tegen slecht weer. Dat schrijft de krant La Stampa.

‘Betaalt men een euro meer, is men tegen het slechte weer verzekerd’, verklaarde hotelier Michele Bergamo. Als op een dag een bepaalde hoeveelheid regen wordt overschreden, zou de overnachting gratis zijn. Zo willen de hoteleigenaars ervoor zorgen dat de klanten al op voorhand hun vakantie boeken en niet tot de laatste minuut wachten.

Door het weer in Noord-Italië hebben sinds juli 800.000 Italianen hun vakantie afgezegd, berichtte de krant nog.

Volgens hoteliers moet dit aanbod ook Italianen zelf aansporen om een hotel te boeken. ‘De Italianen komen om op het strand te zitten terwijl buitenlanders zich minder aantrekken van slecht weer. Zij verliezen de moed niet, huren een auto en profiteren ervan om een kunststad of museum te bezoeken,’ vertelt een hotelier uit Toscane. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content