Istanbul, stad van drie wereldrijken

De imposante stad Istanbul is een smeltkroes van allerlei beschavingen en culturen en vormt samen met Essen en Pécs de culturele hoofdsteden van Europa 2010.

De imposante stad Istanbul is een smeltkroes van allerlei beschavingen en culturen en getuigt op veel manieren van de geschiedenis maar staat ook volop open voor moderne en volkse kunstuitingen.

Naast de meer traditionele feesten met muziek en theater worden jazz- en filmfestivals gehouden. Istanbul hoopt met de manifestaties in 2010 het gemiddelde bezoek van 2,5 dagen van de 6,5 miljoen bezoekers per jaar nog meer op te vijzelen.

Op de zeer uitgebreide agenda van Istanbul 2010 prijken evenementen op het gebied van theater, fotografie, film, sport, modern design, beelden kunsten, theater en muziek. Bijna elke dag van het jaar is wel wat te doen.

Drie wereldrijken

Istanbul is een van de meest historische steden ter wereld en was hoofdstad van drie wereldrijken: het Romaanse, Byzantijnse en Osmaanse rijk. Twee werelden ontmoeten elkaar aan weerszijden van de Bosporus. Een Europees deel aan de westoever en een Aziatisch deel aan de oostkant.

Beide delen hebben iets unieks te bieden aan de bezoekers, die een propvolle culturele agenda kunnen afwerken. De omvangrijke ‘event agenda’ is in details te vinden op de website Istanbul 2010.

De drie culturele hoofdsteden presenteren zich op de Vakantiebeurs die van 13 tot en met 17 januari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content