Istanbul, Culturele Hoofdstad in 2010

Istanbul is door de Europese Unie uitgeroepen tot culturele hoofdstad in 2010. De reden mag duidelijk zijn: de stad heeft een uniek karakter als smeltkroes van verschillende beschavingen en heeft bovendien een zeer rijke historie.

In 2010 worden naast het wereldberoemde Jazz-, muziek-, theater- en filmfestival in Istanbul vele concerten, tentoonstellingen en workshops georganiseerd.

Door haar unieke ligging op twee continenten, Azië en Europa, biedt Istanbul het beste van twee werelden. De scheidslijn wordt gevormd door de Bosporus, welke de Zwarte Zee, de Zee van Marmara en de Gouden Hoorn met elkaar verbindt.

Traditionele bazaars, trendy winkels, indrukwekkende musea, historische paleizen en een swingend nachtleven; Istanbul is een echte wereldstad.

Must sees

Istanbul is een van de meest historische steden ter wereld en eigenlijk te divers om in één trip te ontdekken. Als voormalige hoofdstad van drie opeenvolgende wereldrijken -het Romeinse, het Byzantijnse en het Osmaanse- biedt Istanbul een groot aantal niet te missen historische bezienswaardigheden.

Bezoekers kunnen genieten van pracht en praal in het Topkapi-Paleis, winkelen in de Egyptische bazaar of de Blauwe Moskee ontdekken met haar sobere inrichting en spirituele sfeer.

Verdwalen in de wirwar van straatjes

De pracht aan kleuren, geuren en indrukken in Istanbul is overweldigend. Op de Bosporus varen veerponten, cruiseschepen en vissersbootjes kriskras door elkaar, terwijl de kade overspoeld wordt door verkopers, marktkraampjes en kruiers.

In de kleine, sfeervolle wirwar van straatjes krioelen verkopers van allerlei exotische waren door elkaar en overal staan stalletjes waar vers fruit, vis, tassen, sieraden en speelgoed worden verkocht.

InformatieWelkom in Turkije

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content