Is deze Sky Whale het vliegtuig van de toekomst?

De Spaanse designer Oscar Viñals ontwierp met zijn Sky Whale een vliegtuig dat veel stiller is en dat de schade voor het milieu zo klein mogelijk maakt. Het zou eens het vliegen van de toekomst kunnen bepalen. Op heel wat punten is de Sky Whale revolutionair.

De belangrijkste kenmerken

– Het vliegtuig biedt plaats aan 755 passagiers wat in economisch opzicht erg aantrekkelijk is.

– De passagiers worden verdeeld in drie klassen waarbij iedere groep een eigen verdieping in het vliegtuig inneemt. De “tourist class’ is vergelijkbaar met de huidige ‘economy class”, de “business class with a view” vervangt de huidige ‘businessclass” en de “first class” op de bovenste verdieping biedt naast de “sky views” allerlei extra luxe voorzieningen.

– De vleugels van het vliegtuig zijn 88 meter breed en de lengte van het vliegtuig is 77 meter. Ter vergelijking: de vleugels van de A380 zijn ‘maar’ 80 meter breed en het vliegtuig is 73 meter lang.

– De motoren van de Sky Whale kunnen 45 graden draaien waardoor het op een hele korte landingsbaan kan opstijgen en landen.

– De Sky Whale heeft een dubbele romp en zonnecellen op de vleugels. Deze twee dingen zorgen ervoor dat het vliegtuig veel langer kan vliegen zonder bij te hoeven tanken.

– Mocht het vliegtuig in de problemen komen, dan kunnen de vleugels automatisch los raken van de romp zodat de schade aan het passagiersdeel beperkt wordt.

– Nog een veiligheidsmaatregel: de vleugels kunnen, mocht dat nodig zijn, zichzelf repareren.

– Alle passagiers beschikken over een eigen ‘virtual reality window’ zodat ze onderweg kunnen kijken wat ze willen. Verveling is daardoor uitgesloten.

Meer over het ontwerp leest u op de website Behance. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content