De uitbarsting van de 1.350 meter hoge Mount Merapi, op het eiland Java, is wellicht het gevolg van een kleine aardbeving. "Er was vooraf geen toename van de activiteit", zei Sutopo Nugroho, woordvoerder van het nationaal agentschap voor rampenbestrijding.

In de nabijgelegen gemeente Boyolali vormt de as een dichte mist. Ook op andere plaatsen op het eiland zorgt de vulkaanas voor hinder.

Een vorige uitbarsting van de vulkaan Merapi, op het eiland Java, heeft in 2010 nog het leven gekost aan 350 mensen.

Ondertussen barst in de provincie Noord-Sumatra ook de Mount Sinabung nog altijd uit. Sinds die vulkaan twee maanden geleden begon uit te barsten, hebben al meer dan 5.000 mensen hun huis moeten ontvluchten.

In totaal zijn er bijna 130 actieve vulkanen op Indonesië. (Belga/MS)

De uitbarsting van de 1.350 meter hoge Mount Merapi, op het eiland Java, is wellicht het gevolg van een kleine aardbeving. "Er was vooraf geen toename van de activiteit", zei Sutopo Nugroho, woordvoerder van het nationaal agentschap voor rampenbestrijding. In de nabijgelegen gemeente Boyolali vormt de as een dichte mist. Ook op andere plaatsen op het eiland zorgt de vulkaanas voor hinder. Een vorige uitbarsting van de vulkaan Merapi, op het eiland Java, heeft in 2010 nog het leven gekost aan 350 mensen. Ondertussen barst in de provincie Noord-Sumatra ook de Mount Sinabung nog altijd uit. Sinds die vulkaan twee maanden geleden begon uit te barsten, hebben al meer dan 5.000 mensen hun huis moeten ontvluchten. In totaal zijn er bijna 130 actieve vulkanen op Indonesië. (Belga/MS)