India bouwt grotere versie van Angkor Wat

© Gisling, Wikicommons

India is begonnen met de bouw van een replica van het tot nu toe grootste Hindoe tempelcomplex ter wereld: Angkor Wat in Cambodja.

India is begonnen met de bouw van een replica van het tot nu toe grootste Hindoe tempelcomplex ter wereld: Angkor Wat in Cambodja.

Op 5 maart is de eerste steen gelegd van de Virat Angkor Wat Ram tempel in Patna, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Bihar. De bouw van het complex zal tien jaar duren en 20 miljoen dollar gaan kosten.

De tempel wordt betaald door Bihar Mahavir Mandir Trust, een fonds dat hoofdzakelijk bestaat uit giften. De secretaris van het fonds vertelt dat de nieuwe tempel een replica van de Angkor Wat zal worden, maar dan net iets groter. ‘It will be the world’s largest Hindu temple… bigger in size, shape and height than the Angkor Wat of Cambodia’, vertelt hij de BBC. Het begin van de bouw valt samen met de honderste verjaardag van Bihar.

Angkor Wat werd in de twaalfde eeuw gebouwd door de Khmer Koning Suryavarman II. Aanvankelijk was het een tempel gewijd aan de Hindoe God Vishnu. Later werd het een Boeddhistische site.

Tegenwoordig is Angkor Wat met meer dan een miljoen toeristen per jaar een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Zuidoost-Azië. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content