Na het verkennen van alle faciliteiten vóór de paspoortcontrole wachten daarna nog heel wat verrassingen.

Maar eerst het inchecken. Schiphol staat bekend om zijn efficiëntie. Toch is het verstandig om ruim op tijd op het vliegveld aanwezig te zijn. Houd altijd de tijden aan die uw vliegmaatschappij adviseert.

Om tijd te besparen kunt u vaak vooraf al online inchecken. Lukt dat niet, dan staan er op Schiphol selfservice check-in kiosken en selfservice bagage drop-off machines waar u uw bagage kan inchecken en bagagelabels kan uitprinten.

Masterplan: nog efficiënter en klantvriendelijker

Schiphol is momenteel bezig met een groot masterplan dat er onder meer voor moet zorgen dat het inchecken in de toekomst nog eenvoudiger, efficiënter en klantvriendelijker wordt. Controles zullen tegen 2015 niet meer plaatsvinden bij de gates, maar op één van vijf centrale security doorgangen. Daardoor zullen de wachttijden bij de gates korter worden. (MS)

Na het verkennen van alle faciliteiten vóór de paspoortcontrole wachten daarna nog heel wat verrassingen. Maar eerst het inchecken. Schiphol staat bekend om zijn efficiëntie. Toch is het verstandig om ruim op tijd op het vliegveld aanwezig te zijn. Houd altijd de tijden aan die uw vliegmaatschappij adviseert. Om tijd te besparen kunt u vaak vooraf al online inchecken. Lukt dat niet, dan staan er op Schiphol selfservice check-in kiosken en selfservice bagage drop-off machines waar u uw bagage kan inchecken en bagagelabels kan uitprinten.Masterplan: nog efficiënter en klantvriendelijker Schiphol is momenteel bezig met een groot masterplan dat er onder meer voor moet zorgen dat het inchecken in de toekomst nog eenvoudiger, efficiënter en klantvriendelijker wordt. Controles zullen tegen 2015 niet meer plaatsvinden bij de gates, maar op één van vijf centrale security doorgangen. Daardoor zullen de wachttijden bij de gates korter worden. (MS)