In Flanders Fields luidt herdenking WO I in

© In Flanders Fields

Het nieuwe programma van In Flanders Fields kadert meteen in de eerste initiatieven voor de herdenking van de “Groote Oorlog”.

Het nieuwe programma van In Flanders Fields kadert meteen in de eerste initiatieven voor de herdenking van de “Groote Oorlog”.

“Oorlog en Trauma: medische zorg in de Eerste Wereldoorlog” wordt dé thematentoonstelling van het vernieuwde oorlogsmuseum in het lopende jaar. Het wordt meteen een dubbeltentoonstelling in samenwerking met het museum Dr. Ghislain in Gent. Die start op 1 november en loopt tot eind juni 2014.

“Tot wanneer het exact 100 jaar geleden is dat Franz Ferdinand werd vermoord, wat de wereldoorlog inluidde”, aldus Piet Chielens van In Flanders Fields.

Schot in de roos

IFF pikt de draad in 2013 terug op na de maandenlange renovatiewerken in 2011 en 2012. In de loop van het jaar komen er vier dossiertentoonstelling en volgen er meerdere publicaties waaronder een museumgids en een fotoalbum samengesteld door Stephan Vanfleteren.

Het museum nam ook de tijd om de balans van 2012 op te maken. Met 187.000 bezoekers in amper zeven maanden was de heropening een schot in de roos. Uit rondvraag blijkt de respons overweldigend, waarbij meer dan 80 procent van de individuele bezoekers en groepen uiterst tot zeer tevreden zijn over het bezoek.

Dat het succes van het IFF uitstraalt op de volledige regio blijkt ook, want de helft van de individuele bezoekers koppelt het bezoek nog andere sites in de streek. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content