In dit Spaanse dorpje komt slechts één keer per jaar een bus

© iStockphoto

Het dorp La Torre d’Oristà ontvangt jaarlijks precies één lijnbus. De bus doet het dorp, 90 kilometer ten noorden van Barcelona, jaarlijks aan op de eerste maandag van maart.

Het dorp La Torre d’Oristà ontvangt jaarlijks precies één lijnbus. Die bus is het enige openbare verkeersmiddel dat het 250 zielen tellende dorp verbindt met de omgeving. Dit jaar stapte niemand op of van de bus. “En zo gaat dat al jaren”, zegt buschauffeur Miquel Palacios in de krant El Periódico. “Als je geen dagelijkse busverbindingen aanbiedt, nemen de mensen ander vervoer”.

De bus doet het dorp, 90 kilometer ten noorden van Barcelona, jaarlijks aan op de eerste maandag van maart. Het busbedrijf blijft de lijn onderhouden om de concessie op die route niet kwijt te spelen. Het bedrijf wil de licentie behouden voor het geval ooit eens een groot bedrijf zich in de regio vestigt. De krant stelt de inwoners van La Torre voor om van de jaarlijkse komst van de bus een feestje te maken met fanfare en cerveza. Dat iemand de bus zou nemen, is echter een brug te ver. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content