In deze vier designhotels slaap je in stapelbedden

Proper Hotel, San Francisco
Veerle Helsen

Ooit vond je ze alleen in hostels, vandaag springen ook designhotels op de trend van stapelbedden.

1. Generator Rome, Rome

In Generator Rome is het interieur een mix van Romeins erfgoed met hedendaags design, tot en met de stapelbedden. Je kunt kiezen voor een eigen kamer met gedeelde badkamer, wat de prijzen drukt. Generator is dé keten die hostels weer hip maakte en je vindt ze intussen over de hele wereld.

staygenerator.com

In deze vier designhotels slaap je in stapelbedden

2. Palihotel, Seattle

Palihotel, in downtown Seattle, werd recent nog uitgeroepen tot beste nieuwkomer door het prestigieuze magazine Travel + Leisure. Met kleine koelkasten van Smeg, een gevulde minibar en badjassen kan het logeerfeest niet op.

palisociety.com

In deze vier designhotels slaap je in stapelbedden

3. Trunk, Tokio

De ‘balcony junior suite’ in het Trunk-hotel in Tokio is geschikt voor zes personen en heeft een minibar met gratis drankjes. Inrichting en design zijn het werk van lokale ontwerpers en merken, zoals cultlabel Truck. Je ziet al aan de façade dat Trunk een coole plek is. Mount Fuji Architects tekende een grijszwart hotel met meerdere lagen, oversized balkons, veel hangplanten en een trouwkapel op het dak.

trunk-hotel.com

In deze vier designhotels slaap je in stapelbedden

4. Proper Hotel, San Francisco

De interieurontwerpster van dit hotel is bij ons weinig bekend, maar in de VS is Kelly Wearstler designer-aan-huis bij celebs als Gwen Stefani en Cameron Diaz. Slapen in haar decadente stijl kan hier in de Bunk Room, ‘a new kind of social climbing’. Via een goudkleurige ladder klim je omhoog en vanaf je luie matras kijk je recht op een privé-tv.

properhotel.com

Partner Content