In deze landen gaan Belgen met hun huisdier op reis

© MS

Belgen nemen hun huisdier graag mee op reis. Waar reizen ze dan het liefst naartoe? Interhome zocht het uit.

Belgen die op vakantie gaan met hun huisdier, reizen het vaakst naar Frankrijk (28 procent). Spanje volgt op ruime afstand met 14,9 procent, daarna de Belgische Kust (13,3 procent), Zwitserland (10,8 procent) en Italië (9,5 procent). Dat blijkt uit het jaarrapport van vakantiewoningspecialist Interhome.

Interhome bekeek ook hoe lang Belgen met hun huisdieren gemiddeld op reis gaan. Meer dan de helft boekt een vakantie van vijf tot zeven nachten. 28 procent gaat er tussen de acht en veertien nachten tussenuit, veertien procent gaat korter dan vijf nachten en slechts zes procent trekt er langer dan twee weken op uit.

In deze landen gaan Belgen met hun huisdier op reis
© MS

Het zijn overigens vooral Duitsers die hun huisdier graag mee op reis nemen. Ruim veertig procent van de vakantiegangers met huisdieren komt uit Duitsland. België volgt op een tweede plaats met 29,4 procent. De top vijf wordt vervolledigd door Nederland (21 procent), Frankrijk (4,4 procent) en Luxemburg (2,2 procent).

In België zijn het vooral bezoekers uit de buurlanden en Belgen zelf die een vakantiewoning boeken met hun huisdier. Duitsers staan op nummer één met 40,6 procent van de boekingen, gevolgd door Belgen (29,4 procent), Nederlanders (21 procent), Fransen (4,4 procent) en Luxemburgers (2,2 procent).

Huisdieren zijn niet in alle vakantiewoningen toegestaan. Bij Interhome mag in iets meer dan een derde van het aanbod een huisdier mee. De meeste van die huizen hebben ruime kamers en een omheinde tuin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content