In deze landen betalen Europese toeristen het meest voor een hotel

© iStockphoto

Hotels.com maakte een overzicht van de tien landen waar Europese reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting in de eerste helft van 2015.

Uit de Hotel Price Index van Hotels.com blijkt dat Europese reizigers best wat wilden betalen voor een hotelovernachting in de eerste helft van 2015. De lichte stijging van hotelkamerprijzen weerhield de reislustige Europeanen er niet van om eropuit te trekken. Hotels.com zet de tien landen op een rij waar Europese reizigers gemiddeld het meest betaalden voor een hotelovernachting in de eerste helft van 2015.

Bent u op vakantie geweest naar de Malediven? Dan heeft u waarschijnlijk flink in de buidel getast, want op deze eilandengroep betaalden Europese reizigers het meest per nacht. In de eerste helft van 2015 betaalden zij daar gemiddeld 414 euro per hotelovernachting.

Ook op de Seychellen en in de Europese staat Monaco moet u flink wat geld opzij neerleggen voor een hotelovernachting. Met een gemiddelde prijs van resepectievelijk 280 en 239 euro per nacht vullen zij de top drie aan.

Op de luxe eilanden Aruba (212 euro) en Mauritius (197 euro) rekenden Europese reizigers eveneens een groot bedrag af voor een hotelkamer. Daarnaast was er ook in het Midden-Oosten, met Oman (211 euro), Israël (168 euro), Quatar (166 euro) en de Verenigde Arabische Emiraten 166 euro), een gevulde portemonnee nodig voor een overnachting. Zwitserland sluit als tweede Europese land op de lijst de top 10 af met een gemiddelde betaalde prijs van 158 euro per nacht.

De volledige top tien

1. Malediven

2. Seychellen

3. Monaco

4. Aruba

5. Oman

6. Mauritius

7. Israël

8. Qatar

8. Verenigde Arabische Emiraten

10.Zwitserland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content