Week van het Bos van start: enkele activiteiten om volop van het bos te genieten

© Tom Linster

Van 9 tot en met 16 oktober stuurt het Agentschap van Natuur en Bos jou zoveel mogelijk het bos in. Onder het motto ‘Welkom in de grootste sportclub van Vlaanderen’ organiseert het Agentschap tal van beweeglijke activiteiten.

Het bos is de gedroomde sportclub: groter, groener, gezonder én gratis. En sport, dat is niet alleen iets voor atleten of diehard sportfreaks. Tussen de meer dan 160 activiteiten die tijdens de Week van het Bos worden georganiseerd, vindt iedereen wel iets naar zijn gading. Wij visten enkele activiteiten uit het brede aanbod:

Yoga in het Blankaartpark

In Woumen, Diksmuide kan je op dinsdag 11 oktober om 19u een actieve yoga-initiatie in openlucht bijwonen. Deelname is gratis, maar je moet wel op voorhand inschrijven.

Familiedag in Ravels

Volgende week kan je op zondag 16 oktober van 13 tot 17u in Ravels deelnemen aan tal van familievriendelijke activiteiten in het bos. Een feestelijke Breugelbuffet, wandelingen van 5 tot 26 km, een workshop nestkastjes timmeren, koekjes bakken… Dit en meer kan allemaal gratis (behalve het buffet) in het Boshuis. Kijk hier voor meer informatie.

Mountainbiken in de Hoge Kempen

De provincie Limburg ontwikkelde samen met onder meer het Agentschap voor Natuur en Bos een nieuw mountainbikenetwerk van maar liefst 160 km lang rond Maasmechelen. Tijdens de Week van het Bos kunnen mountainbikers deelnemen aan verschillende tochten. Op zaterdag 15 oktober kan je de route ontdekken. Deelname en verzekering zijn gratis en een verwarmende douche achteraf en bewaakte fietsenstalling zijn voorzien. Hier vind je meer informatie.

Olympische Bosspelen

Op het provinciedomein van Huizingen wordt zondag 9 oktober een hevige strijd gestreden: kinderen gaan er de competitie aan met wilde dieren en topsporters. Sportschoenen, een legertje supporters en zin om te bewegen volstaan om een leuke dag te beleven in het groen. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Week van het Bos van start: enkele activiteiten om volop van het bos te genieten
© .

Natuur en cultuur in het Vagevuur

Via een uniek wandeltraject ontdek je op zondag 16 oktober de schoonheid en de (natuur-)waarde van het gebied de Eendeputten en de Vagevuurbossen. Naast natuur heeft het gebied heel wat te bieden op historisch vlak en ook enkele culturele elementen worden verweven tijdens de wandeling van ongeveer 6 km. Er worden ook speciale stops voor kinderen georganiseerd en op het einde kan je uitblazen in een gelegenheidscafé. Deelname kost 2 euro, meer info vind je hier.

Ochtend van de duisternis

Ter gelegenheid van de Nacht van de Duisternis organiseert de milieuraad van Ichtegem samen met de boswachters van het Agentschap voor Natuur en Bos een dauwwandeling in het Wijnendalebos op zondag 9 oktober. Door vroeg te vertrekken zal je de natuur horen en zien ontwaken. De kans dat je daarbij reeën spot is groot. De boswachters geven tekst en uitleg.

Dag van de boseigenaar in de abdij van West-Vleteren

Op woensdag 12 oktober staan de Vlaamse private boseigenaars in de kijker tijdens de 3e editie van de Dag van de Boseigenaar. Veel private boseigenaars zorgen namelijk ook mee voor natuurbescherming. Die dag staat een begeleide wandeling door het bos van de abdij op de agenda, waarvan een gedeelte met de huifkar. Op het einde vloeit er uiteraard West-Vleteren. Deelname is gratis.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content