Toestroom richting kust blijft voorlopig uit: ‘Wie de regels volgt is welkom’

Toestroom richting kust blijft voorlopig uit © belga

De grote toestroom richting kust voor het weekend blijft voorlopig uit. De druktebarometer kleurt vandaag overwegend donkergroen, wat voor ‘rustig’ staat.

Na een tumultueus weekend aan zee tijdens de hittegolf, lijkt de rust aan de kust teruggekeerd. In tegenstelling tot vorig weekend, is er voorlopig geen sprake van een grote toestroom. Nagenoeg overal aan de kust kleurt de druktebarometer van Westtoer, die actueel de drukte weergeeft, donkergroen. Dat is de laagste categorie op de barometer.

Ook in Blankenberge, waar het vorig weekend nog te druk werd, is het kalm. ‘Voorlopig is het hier zeer rustig. Van een toestroom zoals vorig weekend is geen sprake meer’, zegt burgemeester Daphné Dumery. Wel nam de stad haar voorzorgen na de massale vechtpartij van afgelopen weekend. ‘Ons signaal is gehoord en we krijgen voor dit weekend extra steun van de federale politie. Al hopen we natuurlijk dat we niet massaal moeten tussenkomen.’ Als het toch te druk zou worden, zal de burgemeester de toegangswegen tot Blankenberge afsluiten. ‘Wie de regels volgt, is zeker welkom maar een massa volk aan zee is nu geen goed idee’

Ook de NMBS beperkt het aantal reizigers per trein richting kust. ‘We zijn goed voorbereid maar het blijft een moeilijke balans. Voor de lokale horeca is volk aan zee absoluut nodig maar het moet veilig blijven. Iedereen is welkom, zolang ze de regels volgen’, besluit Dumery. De burgemeester benadrukt dat de politie hard zal optreden tegen amokmakers en overtreders van coronamaatregelen. (Belga)

Raadpleeg de druktebarometer via dekust.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content