Schaatsen tussen de bomen: Brusselse Winterpret breidt voor twintigste editie uit naar Ter Kamerenbos

Schaatsen in Ter Kamerenbos © Getty

De twintigste editie van Winterpret in Brussel breidt uit naar het Ter Kamerenbos. Naast de kerstmarkt en een eerste schaatsbaan in het centrum van de stad, komt er dit jaar ook een tweede schaatsbaan in Ter Kamerenbos. Winterpret gaat door van 26 november 2021 tot 2 januari 2022.

De klassiekers zoals de kerstmarkt en het reuzenrad op de Vismarkt, de schaatsbaan op het De Brouckèreplein of de reusachtige kerstboom en het lichtspektakel op de Grote Markt vormen ook dit jaar de basis van Winterpret, maar voor de jubileumeditie zijn er ook heel wat nieuwigheden.

De opvallendste daarvan is een tweede schaatsbaan in het Ter Kamerenbos. De grote groene ruimte wordt van 3 december tot 9 januari nog aangevuld met draaimolens, curling- en rodelbanen en enkele monumentale lichtinstallaties. In het stadscentrum zelf zijn er ook enkele nieuwigheden. Op het Muntplein wordt een heus après-skidorp opgezet met een synthetische rodelbaan, gedurende tien dagen komt er in de Anspachgalerij een “Creators Market” om Brusselse ambachtslieden in de kijker te zetten en na enkele jaren afwezigheid zijn de chalets in de Henri Mausstraat, de verbinding tussen de Grote Markt en het Beursplein, terug.

Op vlak van COVID-19 legt de stad Brussel enkele specifieke maatregelen op. Een mondmasker dragen wordt verplicht op het hele parcours, hoewel het in open lucht is. Wie wil schaatsen en ouder is dan 16 jaar moet een Covid Safe Ticket voorleggen. Op de kerstmarkt zal er een looprichting ingesteld worden en bij grote drukte kunnen zowel de kerstmarkt als de Grote Markt afgesloten worden. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content