Houders museumpas kiezen zelf wanneer abonnement heropstart

© Getty

De Belgische houders van een museumpas, een abonnement waarmee musea en tentoonstellingen gratis of tegen een verminderde prijs te bezoeken zijn, mogen zelf beslissen wanneer ze hun abonnement opnieuw activeren. Sinds 1 november waren abonnementen met terugwerkende kracht op pauze gezet. Dat meldt museumPASSmusées woensdag.

Heel wat houders van de museumpas vroegen compensaties voor de verloren tijd, aangezien de musea de deuren gesloten moesten houden. Daarom heeft organisatie museumPASSmusées de abonnementen met terugwerkende kracht op pauze gezet vanaf 1 november.

Nu de musea opnieuw geopend zijn, staan heel wat liefhebbers te popelen een bezoekje te brengen, anderen wachten liever nog wat. ‘Maar pashouders verliezen geen enkele dag van hun looptijd: pas bij hun eerstvolgende museumbezoek begint het abonnement opnieuw te lopen’, aldus directeur Erika T’Jaeckx.

De organisatie wil dit jaar museumliefhebbers ook warm maken om de pas als cadeau te geven. ‘Je schenkt hierbij een perspectief, de belofte van een jaar vol beleving. Het is een cadeau dat helpt om vooruit te kijken naar een beter 2021. En bovendien steun je er de hele museumsector mee’, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content