Genk wordt erkend als toeristisch centrum

C-mine in Genk © ISOPIX

De Limburgse stad Genk gaat voortaan als ’toeristisch centrum’ door het leven.

De stad Genk hadden zelf een aanvraag ingediend om als toeristisch centrum te worden erkend en kreeg daarbij steun van de Vlaamse regering. Daarbij werd de nadruk gelegd op verschillende toeristische bezienswaardigheden. Denk aan het domein Bokrijk, het project C-mine, het Mijndepot, het stadion van KRC Genk en de technologische site THOR Park, naast parken en natuurreservaten.

Volgens minister Ducarme kon Genk aantonen dat het beschikte over investeringsprojecten en realisaties met het oog op de uitbreiding van het toerisme en dat de stad investeert in toeristisch-recreatieve producten en evenementen. Ze heeft ook een nieuwe website en app gelanceerd om haar toeristisch potentieel te behouden en ontwikkelen.

Flexibele regeling voor winkeliers

‘Genk heeft niet alleen een fantastische voetbalploeg, het is ook een zeer aantrekkelijke stad, zowel voor de Belgische toeristen als de buitenlandse bezoekers’, reageert de minister. ‘De erkenning van het statuut van toeristisch centrum zal er concreet voor zorgen dat winkeliers die dat willen, zullen kunnen genieten van een flexibeler regeling voor de openingsdagen en -uren. Dat zal de interesse voor de stad versterken.’ (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content