Brussels Jubelpark wordt heel weekend ingenomen door gezelschapsspellen

© iStock

Het Jubelpark wordt dit weekend drie dagen lang omgetoverd tot een groot speelterrein van 40.000 vierkante meter, voor de zesde editie van het Brussels Games Festival.

Op het Brussels Games Festival kunnen zowel nieuwelingen als doorgewinterde spelers kennismaken met honderden gezelschapsspellen van een zeventigtal uitgevers. De spellen komen in al hun facetten, want naast de traditionele bordspelen is er ook plaats voor party games, educatieve spellen, miniatuurspellen, rollenspellen, kaartspellen en onder meer Mölkky, een spel uit Finland met houten blokken.

Deelnemen blijft wel belangrijker dan winnen. Er zijn dan ook een vijftigtal spelotheken, spellenclubs en -verenigingen aanwezig, samen met acht spellenwinkels, meer dan twintig toernooien, drie tentoonstellingen, een beurs voor tweedehandsspellen, workshops, conferenties en een zone voor prototypes waarin je de spellen van de toekomst kunt ontdekken.

Het is de eerste keer dat het spelletjesfestival al op vrijdag begint. Deelnemen is volledig gratis.

De deuren gaan op vrijdag open van 15 tot 20 uur. Op zaterdag zijn de spelers vanaf 11 uur welkom in het Jubelpark en is er vanaf 20 uur de “Nacht van het spel”. Op zondag gaat het festival zijn laatste dag in om 11 uur, en stopt het spelplezier om 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content