Brugge geeft aftrap van tweede kunsttriënnale Urb Egg

Urb Egg in Brugge © StudioKCA

Zaterdag start in Brugge de tweede editie van de kunsttriënnale Urb Egg onder curatorschap van Till-Holger Borchert en Michel Dewilde. Het thema voor deze editie is Liquid City, de Vloeibare Stad. Het kunstproject palmt de volledige stad in tot 16 september.

In 2015 riep Brugge opnieuw de kunsttriënnale tot leven. Dat bleek meteen een groot succes, vooral door het laagdrempelige karakter van de werken en de locaties. De vorige editie zocht vooral een antwoord hoe een historische stad als Brugge omgaat met de veranderingen van een grootstad, en wat als alle toeristen zouden beslissen om te blijven.

Liquid City, Vloeibare Stad” zet die zoektocht min of meer verder. Urb Egg trok een vijftiental kunstenaars aan uit binnen- en buitenland. Hun werken staan verspreid over vijftien locaties, van aan het Minnewaterpark tot aan de Dampoort.

Onderweg kunnen bezoekers genieten van een opspringende walvis van het Amerikaanse collectief Studiokca, of van de drijvende paviljoenen van het Spaanse Selgascano en van het Koreaanse OBBA. Ook Zeebrugge wordt betrokken met een pop-upbar op het strand.

Urb Egg is echter meer dan een openluchttentoonstelling. Er worden ook tientallen randevenementen georganiseerd, gaande van lezingen, belevingstochten tot “food evenementen”. Het epicentrum is de Poortersloge, dat een ideale uitvalsbasis biedt om de triënnale te ontdekken. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content