Bijzonder druk op druktebarometer van de kust

. © Getty Images

De druktebarometer van de kust is al 300.000 keer aangeklikt. Dat meldt het provinciebedrijf Westtoer, dat de barometer heeft ontwikkeld.

Het provinciebedrijf Westtoer en de tien kustgemeenten zorgen deze zomer voor uitgebreide informatie om een vakantie aan de kust te plannen. Op de website www.dekust.be staat allerhande informatie over de verschillende kustgemeenten om een veilige vakantie te plannen aan zee. Zo is er ook een actuele druktebarometer die aangeeft hoe druk het op verschillende plaatsen is aan zee. Sinds 26 juni is de barometer al 300.000 keer aangeklikt.

Rustig weekend verwacht

Met een kleurencode wordt de drukte aangegeven. Elke zone krijg een kleur van donkergroen tot oranje, afhankelijk van de drukte. Het geheel wordt onderverdeeld in vier categorieën: rustig (donkergroen), gezellig (groen), druk (geel) en zeer druk (oranje).

De kust verwacht op zaterdag 4 en zondag 5 juli een ‘donkergroen’ weekend. De kleuren ‘donkergroen’ en ‘groen’ op de druktebarometer betekenen dat er voldoende plaats is aan zee.

Naast de huidige weersvoorspellingen gebruikt Westtoer mobiele telefoondata die permanent de situatie in elke badplaats in kaart brengen.

Toch wat te druk aan de kust? Hier kan je ook verkoeling opzoeken: Vijver, rivier of kanaal: 10 plekken waar je kunt genieten van een idyllische zwemervaring

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content