Atomium opent volgend jaar kunst- en designmuseum Plasticarium

© Belga

De vzw Atomium verruimt over een jaar zijn aanbod met een kunst- en designmuseum.

In Trade Mart, vlakbij het bekende Brusselse monument, komt een museum om de collectie van het Plasticarium te huisvesten. Dat telt 1.100 dagelijkse en postmodernistische voorwerpen in plastic.

Sinds de renovatie van 2006 is het Atomium met meer dan 600.000 bezoekers per jaar het meest bezochte gebouw van België. Het nieuwe initiatief wil bijdragen aan de diversificatie van activiteiten op de Heizelvlakte, zo maakten de verantwoordelijken van de vzw Atomium bekend.

Het Plasticarium is momenteel met 500 vierkante meter in het centrum van Brussel krap behuisd. In de loop van 27 jaren verzamelde Philippe Decelle honderden gebruiksvoorwerpen en kunstwerken in plastic.

Vanaf december 2015 zullen ze beter tot hun recht komen in het nieuwe Plasticariuum Art & Design Atomium Museum dat over in totaal 5.000 vierkante meter zal beschikken.

Als voorsmaakje aan de permanente expositie loopt tot 25 mei de tentoonstelling “Orange Dreams”. Het Atomium wil in het toekomstige museum jaarlijks ook zes tijdelijke tentoonstellingen organiseren.

Op financieel vlak zal de Stad Brussel 400.000 euro in de inrichting van het permanente museum injecteren. Het beheer zal verzekerd worden door de vzw Atomium. Die raamt dat het toekomstige jaarbudget zelfbedruipend zal zijn vanaf 110.000 bezoekers. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content