In beeld: zeven van de mooiste zwembaden ter wereld

Een aantal baantjes bij zonsopgang of een frisse duik na een hete dag: voor velen is het zwembad een cruciaal onderdeel van vakantieplezier. Wij gingen op zoek naar de mooiste zwembaden ter wereld, van Patagonië tot Tanzania.

In beeld: zeven van de mooiste zwembaden ter wereld
Amangiri, Utah © Courtesy of Aman

Viceroy Los Cabos, Mexico © Viceroy Los Cabos

Architect Miguel Angel Aragonés gebruikte water om optische illusies te creëren in het Viceroy Los Cabos hotel in Mexico. Zo wordt een treffend contrast geschept tussen de ovale zwembaden en de modernistische kubussen van het hotelgebouw, die wel op het spiegelende wateroppervlak lijken te drijven.

Viceroy Los Cabos, Mexico © Viceroy Los Cabos

.

Tierra Patagonia Hotel, Chili © Tierra Patagonia Hotel & Spa

Het binnenzwembad van Tierra Patagonia Hotel in Chili is ongetwijfeld de meest luxueuze plek om de witte bergtoppen van Torres del Paine National Park te bewonderen. Architecte Cazù Zegers liet zich voor de organische structuur van het gebouw inspireren door de krullerige en golvende vormen van de Patagonische winden, zoals je terugziet in de houten latjes van het plafond.

Tierra Patagonia Hotel, Chili © Tierra Patagonia Hotel & Spa

.

Four Seasons Safari Lodge, Tanzania © Richard Waite

De infinity pool van het Tanzaniaanse Four Seasons ligt op een steenworp van een drukbezochte waterplas in de savanne. Het uitzicht op Serengeti National Park is op zichzelf al de moeite waard, maar met een beetje geluk zie je al dobberend een van Serengeti's olifantenfamilies voorbijkomen voor een wasbeurt.

Four Seasons Safari Lodge, Tanzania © Richard Waite

.

Amangiri © Courtesy of Aman

In Utah's Red Rock Country ligt luxeresort Amangiri, met als middelpunt een indrukwekkende rotspartij en het zwembad dat zich eromheen plooit. Het zwembad en de futuristische architectuur van het hotel vormen een elegante aanvulling op de onstuitbare natuur van het Wilde Westen.

Amangiri, Utah VS © Courtesy of Aman

.

Alpin Panorama Hotel Hubertus, Italië © @jeremyaustiin

In de sky pool van het Alpin Panorama Hotel Hubertus zwem je ergens tussen hemel, aarde en de machtige Dolomieten van Zuid-Tirol, Italië. Architect Lukas Rungger wou een element creëren dat zich verweeft met het landschap. Zo zorgt een glazen wand aan het uiteinde van het zwembad voor een naadloze omlijsting van het panoramische uitzicht.

Alpin Panorama Hotel Hubertus, Italië © @jeremyaustiin

.

Hanging gardens of Bali, Bali © Hanging Gardens of Bali

De tweetraps infinity pools van Hanging Gardens of Bali liggen verstopt in de jungle van Ubud, maar zijn wereldwijd bekend als Instagram-sensatie. En terecht: op zo'n 45 meter hoogte lijkt het alsof je tussen de toppen van de bomen drijft. De glooiende vorm van de zwembaden is geïnspireerd op de rijstterrassen van het omliggende platteland en de wanden zijn bekleed met lokaal vulkanisch gesteente.

Hanging Gardens of Bali, Bali © Hanging Gardens of Bali

.

Gellért Thermal Baths, Boedapest © Budapest Spas Ltd.

Gellért Thermal Baths is een van Boedapests mooiste badhuizen. Al badend, zwemmend of stomend vergaap je je aan prachtige mozaïeken en het glazen koepeldak in art-nouveaustijl. Deze thermaalbaden zijn dan ook één en al oude (maar niet vergane) glorie: mensen baden er al sinds 1918.

Gellért thermal Baths, Boedapest © Budapest Spas Ltd.

.