In beeld: wanneer bekende regisseurs reisposters ontwerpen

In beeld: wanneer bekende regisseurs reisposters ontwerpen
© Luke Doyle

Reisposters inspireren ons om onze koffers te pakken en de wereld te verkennen. Ze geven ons een klein inkijkje in het leven in verre oorden. Regisseurs kunnen ons meenemen naar een andere wereld vanuit onze eigen zetel. Maar wat gebeurt er wanneer je die twee combineert? Luke Doyle gebruikte de kenmerkende stijl van zeven regisseurs en maakte voor Big Domain posters die je reislust zeker zullen prikkelen.

Wes Anderson: Jaipur in India © Luke Doyle

De films van Wes Anderson herken je meteen, mede door de kleurenpaletten die hij gebruikt en zijn perfecte oog voor symmetrie. In 2007 bracht hij zijn onmiskenbare stijl naar India voor de film The Darjeeling Limited, het verhaal over drie van elkaar vervreemde broers die een treinreis door Rajastan maken. Jaipur is de hoofdstad van Rajastan en wordt liefkozend wel de Roze Stad genoemd. Het is een fantastische plaats om te bezoeken.

Tim Burton: Cornwall, Verenigd Koninkrijk © Luke Doyle

Tim Burton's voorkeur voor het donkere en duistere heeft hem tot de favoriet van gothics in de hele wereld gemaakt. Van Edward Scissorhands tot Alice in Wonderland: zijn werelden zijn vreemd en fantastisch. Zijn film Miss Peregrine's Home for Peculiar Children uit 2016 vertelt het verhaal van een mysterieus kindertehuis. Het kleine gehuchtje Portholland in Cornwall speelt een rol als het eiland waarop de vervallen school staat. De kliffen en stranden van Cornwall zijn de perfecte plaats om te ontsnappen aan je dagelijkse, normale leven.

Sofia Coppola: Tokio in Japan © Luke Doyle

Sofia Coppola's dromerige, visuele stijl en haar zoektocht naar de menselijke conditie hebben haar naam gevestigd als een van de beste regisseurs ter wereld. Lost in Translation is een verhaal over vriendschap en tegelijk een liefdesverklaring aan de stad Tokio. De film is volledig op locatie in Japan geschoten en sleepte vier Oscarnominaties in de wacht. De film heeft ervoor gezorgd dat veel reizigers in het spoor van die film naar Tokio trokken.

Peter Jackson: Wellington in New Zealand © Luke Doyle

Peter Jackson stormde in 1987 de bioscoop binnen met de low-budget horror comedy Bad Taste. Tegenwoordig heeft hij heel wat meer geld te besteden en staat hij vooral bekend als de regisseur van The Lord of the Rings, waarvan het grootste deel werd opgenomen in Nieuw-Zeeland. Het is niet moeilijk om te zien waarom Jackson deze locatie koos - het spectaculaire landschap was precies wat hij nodig had om de fictieve wereld van Tolkien tot leven te wekken. Toon dus, net als Sam en Frodo, moed en trek naar Wellington. Je zal er geen spijt van krijgen.

Chan-wook Park: Seoel in Zuid-Korea © Luke Doyle

Chan-wook Park staat bekend om zijn schilderkunstige composities, zijn donkere gevoel voor humor en het bloederige geweld. Zijn razendpopulaire film The Handmaiden uit 2016 overdonderde het publiek, maar zijn bekendste film is waarschijnlijk Oldboy. Daarin zit een wanhopige zakenman vijftien jaar in de gevangenis en trekt hij op reis om wraak te nemen op degenen die hem gevangen gezet hebben. De ijzingwekkende film werd opgenomen in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel. Deze stad met zijn mix van tempels, parken en moderne architectuur heeft voor iedereen wat. Ga erheen en je wil er vijftien jaar blijven.

Christopher Nolan (Chicago, USA) © Luke Doyle

In de loop van zijn tot nu toe vijftien jaar durende carrièreis Christopher Nolan geëvolueerd van onafhankelijke low-budget films naar enkele van de grootste blockbusters. Hij staat bekend om zijn intellectuele, prikkelende films. Dat hij Chicago als locatie koos voor zijn Batman trilogie was een geniale zet. Chicago heeft alles wat je overdag van een stad verwacht en 's nachts heerst er in Chicago een Gotham sfeertje.

Steven Spielberg: Petra in Jordanie © Luke Doyle

Steven Spielberg behoort tot de beroemdste regisseurs in de geschiedenis van de film. Hij heeft zijn toeschouwers ongelofelijke avonturen voorgeschoteld. Toen hij naar een locatie zocht voor The Temple of the Sun in Indiana Jones and the Last Crusade was Petra in Jordanie de logische keuze. Deze woestijnstad behoort tot de bekendste archeologische vondsten in de wereld en is het pronkstuk in Jordanie.