Vele handelaren in de 30 kilometer verder gelegen stad Berastagi hebben hun standen gesloten om hun goederen tegen de vulkaanas te bschermen. Dat berichtte de Jakarta Post. "De handel is lamgelegd", citeerde de krant een fruithandelaar.

Berastagi en de gebieden in de omgeving zien door de asregen helemaal grijs.

Woensdag was de vulkaan twee keer uitgebroken, met lavastromen langs de zuidflank en drie kilometer hoog opstijgende aswolken tot gevolg, aldus de krant. Volgens de autoriteiten hebben omwonenden nog geen schade ondervonden door de lavastroom.

Bij de uitbraak van de 2.460 meter hoge Sinabung waren vorig jaar zeker 16 mensen om het leven gekomen. (Belga/MS)

Vele handelaren in de 30 kilometer verder gelegen stad Berastagi hebben hun standen gesloten om hun goederen tegen de vulkaanas te bschermen. Dat berichtte de Jakarta Post. "De handel is lamgelegd", citeerde de krant een fruithandelaar. Berastagi en de gebieden in de omgeving zien door de asregen helemaal grijs. Woensdag was de vulkaan twee keer uitgebroken, met lavastromen langs de zuidflank en drie kilometer hoog opstijgende aswolken tot gevolg, aldus de krant. Volgens de autoriteiten hebben omwonenden nog geen schade ondervonden door de lavastroom. Bij de uitbraak van de 2.460 meter hoge Sinabung waren vorig jaar zeker 16 mensen om het leven gekomen. (Belga/MS)