In beeld: straatfoto’s die het hart en de ziel van de samenleving vastleggen

Tweede plaats: Paul Kessel met Q Train

All About Photo Magazine heeft de winnende foto’s van de wedstrijd ‘Streets’ bekendgemaakt. Deze 25 foto’s uit de hele wereld vangen het hart en de ziel van de samenleving en haar inwoners op een prachtige manier.

All About Photo Magazine (AAP) is een tijdschrift dat fotografen uit de hele wereld uitnodigt om hun te werk te publiceren. Iedere editie heeft een bepaald thema zoals reizen, kleuren, vormen, portretten, wilde dieren, schaduwen… Fotografen krijgen op die manier de kans om hun werk aan de wereld te tonen.

Om diezelfde reden organiseert het magazine ook fotowedstrijden rond een bepaald thema. Dit keer konden fotografen hun beste foto’s van de straat inzenden. Een goede straatfoto maken is nog niet zo simpel, zegt de Amerikaanse fotograaf en filmmaker John Maloof: ‘Een goede straatfotograaf moet over veel talenten beschikken: een oog voor detail, licht en compositie, onberispelijke timing en onvermoeibaar vermogen om voortdurend te fotograferen, fotograferen, fotograferen en nooit een moment te missen.’

Volgens de jury slaagden deze 25 fotografen uit twaalf landen daar perfect in en legden ze het dagelijks leven in steden en dorpen rond de wereld op zo’n manier vast dat ze het hart en de ziel van de samenleving en haar inwoners wisten te vangen.

Partner Content