In beeld: ontdek Europa met fotograaf Johan Lolos

In beeld: ontdek Europa met fotograaf Johan Lolos
© Johan Lolos

De Belgische fotograaf Johan Lolos is gespecialiseerd in het reliëf en de kleuren van de weidse vlakten. Hij voegt er vaak een "aanwezigheid aan toe, om de mens in het decor te integreren". Een manier om tegen de mensen te zeggen: "U zou er kunnen bij zijn." Maar zijn foto's zijn ook een uitnodiging om te gaan reizen en het andere te ontdekken. Elke week stuurt hij ons een foto op zodat we op de eerste rij kunnen meegenieten van de prachtige natuur.

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

Lille Sommarøy, Noorwegen © Johan Lolos

De foto werd met een drone genomen, vanop een mini-eiland (Lille Sommarøy) dichtbij de stad Tromsø in het Noorden van Noorwegen. Het is moeilijk te geloven dat een plaats die zo dicht bij de Noordpool ligt stranden bezit die er uitzien als stranden van de Caraïben.

Schotland © Johan Lolos

De foto werd op mijn eerste dag in Schotland genomen in Glencoe, vlak voor de zonsondergang. Je ziet een Highland Cattle, een bekend Schots rundveeras.

Schotland © Johan Lolos

De viaduct van Glenfinnan in de Schotse Highlands. Dit viaduct komt in beeld in vier Harry Potterfilms. In de zomer komt twee keer per dag een stoomtrein voorbij, tot groot genoegen van de aanwezige fotografen.

Schotland © Johan Lolos

Op het eiland Skye is de Old Man of Storr waarschijnlijk één van de meest emblematische landschappen van Schotland. Mijn vrienden en ik hebben er gekampeerd tijdens fikse regenbuien en hevige windvlagen om de zonsopgang te kunnen meemaken. De zon die vijf minuten doorbrak bezorgde ons een onvergetelijk moment.

Kvalvika Beach, Lofoten, Noorwegen © Johan Lolos

In juni gaat de zon nier meer onder, waardoor je midden in de nacht kan wandelen en van 20u tot 6u continu van een prachtig licht kunt genieten. Ik maakte deze foto om 1u 's ochtends.

Spitsbergen © Johan Lolos

Dit is de eilandengroep Spitsbergen die op slechts 1300 kilometer van de Noordpool ligt. De middernachtzon is er in de maand juni in volle glorie. De zon stond nog heel hoog in de hemel toen ik deze foto rond 20u maakte.