In beeld: liefdessloten

Het begon kort voor de Eerste Wereldoorlog in Servië waar het liefdeskoppel Nada en Relja elkaar eeuwige trouw beloofden op een brug in Vrnja?ka Banja. Vervolgens werd Relja als soldaat naar Griekenland gestuurd waar hij verliefd werd op een meisje uit Corfu. Volgens de verhalen stierf Nada korte tijd later van verdriet. Het verhaal maakte zoveel indruk op de meisjes uit Vrnja?ka Banja dat ze hun liefde wilde beschermen door de naam van henzelf en hun geliefde op een slot te schrijven en dit vast te ketenen aan de brug waar Nada en Relja elkaar altijd ontmoetten.

In 2007 verschijnt het boek Ho voglia di te van de Italiaanse schrijver Federico Moccia dat later verfilmd wordt met de titel I Want You waarin twee geliefden een slotje vastmaken aan de Ponte Milvio en de sleutel in de Tiber gooien. De gewoonte verspreidde zich snel over de hele wereld. Ondertussen zijn de liefdesslotjes op de meest vreemde plaatsen te vinden.

Overigens is Rome helemaal niet blij met de liefdessloten. Door het gewicht van de vele duizenden slotjes dreigt de Ponte Milvio om te vallen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content