In beeld: een selectie van de mooiste foto’s van de Travel Photographer of the Year wedstrijd

Overall winner: Fortunato Gatto

De winnaars van de Travel Photograper of the Year 2021 zijn bekendgemaakt. Ook dit jaar geven de winnende foto’s een schitterend en gevarieerd beeld van het leven op onze planeet. Een selectie van de winnaars.

Fotografen uit 151 landen stuurden samen in totaal meer dan 20.000 foto’s in om mee te dingen naar de prijzen. Een hele klus voor de jury om daaruit de mooiste foto’s te selecteren. De in Schotland wonende Italiaanse fotograaf werd uiteindelijk gekozen tot de ‘overall winner’ met zijn fotoserie ‘meeting of the seasons’ in Alaska. Ook de winnaar van de Young Photographer of the Year, de 18-jarige Amerikaan Jai Shet, legde de seizoenen op een prachtige manier vast.

Winnaars zijn er verder nog in categorieën als Landscapes and Adventures, Living World, People and their Stories, Green Planet en Icons of Travel. En dan mocht ook nog het publiek een stem laten horen bij het bepalen van de winnaar van de People’s Choice Award die dit jaar ging naar de Spaanse fotograaf Dani Salvà met een foto van de voorbereiding van de ‘Dance of Death’ die ieder jaar op Witte Donderdag plaatsvindt in het Catalaanse stadje Verges.

Je kan alle winnende foto’s online bekijken op de website van de Travel Photographer of the Year of in april en mei 2022 in een openluchtexpositie op Granary Square in Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content