In beeld: Brussels Airlines en Moulinsart huldigen uniek Kuifje vliegtuig in

De A320 die op Brussels Airport werd onthuld, ziet eruit als een 37 meter lange zwarte haai die bestuurd wordt door Kuifje. Het ontwerp is gebaseerd op de haai-onderzeeër van professor Zonnebloem die opduikt in het stripverhaal “De schat van Scharlaken Rackham”. Het vliegtuig werd begin deze maand in Tsjechië beschilderd door vliegtuigartiest André Eisele, die daarbij de hulp kreeg van een twintigtal medewerkers.

“Nooit eerder werd het oeuvre van Hergé vertaald naar een vliegtuigromp”, zo stelt Brussels Airlines. “Hergé zelf was gefascineerd door vliegtuigen, het is het meest voorkomende transportmiddel in de Kuifje-verhalen en de vliegtuigen zijn altijd getekend met veel technische precisie.”

Bernard Gustin, CEO van de luchtvaartmaatschappij, benadrukt ook dat het bedrijf wel vaker inspanningen levert om België te promoten. “In het buitenland voelen wij ons als een ambassadeur van België. In alles wat we doen bouwen we verder op onze ‘Belgitude’. Kuifje past perfect in deze positionering”, zo zegt hij. “Ik ben zelf opgegroeid met de avonturen van Kuifje, ik heb zelfs leren lezen in de albums van Hergé.”

Over de kostprijs van het initiatief werd niets bekendgemaakt. Wel beklemtoont Brussels Airlines dat het niet om “bijzondere uitgaven” gaat, omdat het vliegtuig sowieso herschilderd moest worden.

De eerste vlucht van het toestel gaat naar de Zuid-Franse stad Toulouse. Daarna begeeft het zich naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Het ontwerp zal vier jaar lang, tot de volgende onderhoudsbeurt, het vliegtuig blijven sieren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content