In beeld: 15 nog niet door het grote publiek ontdekte eilanden in Europa

Eilanden trekken ons aan omdat ze een geheel eigen sfeer hebben en we er een vleugje exotisme kunnen ontdekken. Dat geldt in het bijzonder wanneer ze nog niet ontdekt zijn door het grote publiek.

In beeld: 15 nog niet door het grote publiek ontdekte eilanden in Europa
. © Getty Images

Lees ook:

Twintig mooie onbewoonde eilanden

25 onbedorven eilanden

Brioni in Kroatië © Getty Images

De archipel van Brioni of Brijuni in de Adriatische Zee bestaat uit 14 eilanden waarvan de grootste, Veliki Brijun, 5,6 vierkante kilometer groot is. De overige dertien eilanden beslaan samen een oppervlakte van 36 vierkante kilometer.

Brioni © Getty Images

.

Castellorizo in Griekenland © Getty Images

Castellorizo, of Kastellorizo, is een klein Grieks eiland van 9 km2, bewoond door 500 inwoners. Het ligt op een steenworp afstand van Turkije waar het Megisti wordt genoemd.

Castellorizo © Getty Images

.

Traena in Noorwegen © Getty Images

De Traena archipel bestaat uit duizend kleine eilanden, waarvan er slechts vier bewoond zijn. In juli vindt op Traena onder de middernachtzon het muziekfestival Traenafestivalen, een van de meest spectaculaire muziekevenementen in de wereld, plaats.

Traena © Getty Images

.

Inishmore in Ierland © Getty Images

Inishmore is het grootste (14 kilometer lang en 3 kilometer) van de Aran Archipel eilanden. Er wonen slechts 800 inwoners, maar het is toch het dichtstbevolkte van de Aran eilanden.

Inishmore © Getty Images

.

Vis in Kroatië © Getty Images

Vis maakte tot 1797 deel uit van de Republiek Venetië en dat is nog te zien in de architectuur. Het eiland ligt voor de kust van Split en is 17 km lang en 8 km breed.

Vis © Getty Images

.

Saarema in Estland © Getty Images

Saaremaa ligt in de Oostzee en is met een oppervlakte van 2.714 vierkante kilometer het grootste eiland in Estland. Je ziet er nog steeds de kraters die meer dan 4000 jaar geleden zijn gevormd door een meteorietinslag.

Saarema © Getty Images

.

Porto Santo in Portugal © Getty Images

Dit kleine eilandje behoort tot Madeira. Het staat bekend om het lange mooie zandstrand en wordt daarom wel 'het gouden eiland' genoemd.

Porto Santo © Getty Images

.

Mykines op de Faeröer eilanden © Getty Images

Mykines is zo'n 10 vierkante kilometer groot en een waar paradijs voor vogels. Het kleine eiland behoort tot de Faeröer eilanden die op hun beurt weer deel uitmaken van Denemarken.

Mykines © Getty Images

.

Juist in Duitsland © Getty Images

Juist, gelegen in de Waddenzee, is slechts vijfhonderd meter breed, maar wel zeventien kilometer lang. Het heeft een uitgestrekt zandstrand van zo'n twintig kilometer. Juist is bezig met een ontwikkelingsplan dat tot doel heeft om in 2030 geen CO2 meer uit te stoten.

Juist © Getty Images

.

Inis Oirr in Ierland © Getty Images

Inishmore is het grootste Araneiland en Inis Oirr is het kleinste. Het heeft echter wel de op een heuvel gelegen ruïne van het O'Brien clan kasteel en de overblijfselen van enkele oude kerken.

Inis Oirr © Getty Images

.

Île de Cavallo in Frankrijk © Getty Images

Het eiland Cavallo is het enige bewoonde eiland van de twintig eilanden behorende tot de Lavezzi-archipel. Het ligt in het zuiden van Corsica en ook al is het eiland Frans, wordt er veel Italiaans gesproken. Auto's zijn niet toegestaan op het 12 vierkante kilometer grote eiland.

Île de Cavallo © Getty Images

.

Gozo in Malta © Getty Images

Enkele van de oudste tempels ter wereld zijn te vinden op dit Maltese eiland. Ook de zeebodem met zijn fantastische duikplekken is bekend.

Gozo © Getty Images

.

Sao Miguel in Portugal © Getty Images

Het 750 vierkante kilometer grote São Miguel is het grootste van de Azoren. Het vulkanische eiland heeft een gevarieerde flora en fauna en telt zo'n 140.000 inwoners.

Sao Miguel © Getty Images

.

Colonsay in Schotland © Getty Images

Het kleine eiland Colonsay, ten westen van Schotland, is een van de eilanden van de Binnen-Hebriden. Er wonen maar iets meer dan honderd mensen op 40 vierkante kilometer. Je komt er meer wilde geiten dan mensen tegen.

Colonsay © Getty Images

.

Faial in Portugal © Getty Images

Net als Sao Miguel behoort ook Faial tot de Azoren. Het hoogste punt, de Cabeço Gordo, steekt 1.043 meter boven de zee uit en kijkt uit over een krater met een diameter van twee kilometer en een diepte van 400 meter.

Faial © Getty Images

.

Archipel Aland in Finland © Getty Images

De Aland archipel ligt in het zuiden van Finland en telt maar liefst zo'n 6.500 eilanden en toch maar 28.000 inwoners. De meeste eilanden zijn onbewoond en heerlijk rustig.

Archipel Aland © Getty Images

.