In beeld: 10 bruggen die de tand des tijds hebben doorstaan

In beeld: 10 bruggen die de tand des tijds hebben doorstaan
© Getty Images/iStockphoto

Anji of zhaozhou brug © Wikipedia

De Anji brug is 's werelds oudste open spandrel segmentale boogbrug van steen ontworpen door Li Chun en gebouwd in de jaren 595-605 tijdens de Sui-dynastie (581-618). Ze is gelegen in het zuidelijke deel van de provincie Hebei en is de oudste nog bestaande brug in China.

Argadiko brug © Wikipedia

De Arkadiko brug of Kazarma Bridge is een Myceense brug in de buurt van de moderne weg van Tiryns naar Epidauros op de Peloponnesos, Griekenland. Dateren uit de Griekse Bronstijd, het is een van de oudste boogbruggen nog steeds bestaan en het gebruik.

Shaharah brug © Wikipedia

Shahareh of Shehara is een groot bergdorp in Jemen. Het dorp ligt op 2600 meter hoogte. Het gebied staat bekend om zijn kalkstenen boogbrug, gebouwd in de 17e eeuw door een lokale heer om twee dorpen te verbinden over een diepe kloof.

Rialtobrug © Getty Images/iStockphoto

De Rialtobrug is een brug over het Canal Grande in de Italiaanse stad Venetië. Het is de oudste en bekendste van de vier bruggen over het Canal Grande. Voor de huidige brug, voltooid in 1591, waren er meerdere bruggen die op deze plaats het Canal Grande overspanden. De eerste brug, een vlotbrug, werd gebouwd in 1181 door Niccolò Barattieri.

Ponte Vecchio © Getty Images/iStockphoto

De Ponte Vecchio is een beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno in Firenze, Italië. De brug is vooral bekend door de winkeltjes die zich op de brug bevinden.

Khaju Brug © Getty Images/iStockphoto

De Khaju brug is gelegen in de provincie Isfahan, Iran. Ze werd gebouwd door de Perzische koning, Shah Abbas II rond 1650, op de fundamenten van een oudere brug.

Tarr Steps © Getty Images/iStockphoto

De Tarr Steps is een Middeleeuwse klepelbrug over de rivier de Barle in het Exmoor National Park, Somerset, Engeland

Ponte Sant'Angelo © Getty Images/iStockphoto

De Engelenbrug (Italiaans: Ponte Sant'Angelo) is een van oorsprong Romeinse brug in Rome. De brug verbindt de Engelenburcht (Castel Sant' Angelo) met de andere zijde van de Tiber.

Severan of Cendere brug © Getty Images/iStockphoto

De Cendere rug of Severan brug in Turkije is gebouwd tussen de jaren 193 en 211 door soldaten van het Romeinse legioen onder keizer Septimus Severus. De brug overspant de Kãhta-rivier, een zijrivier van de Eufraat. De overspanning is 100 meter lang.

Pons Fabricius © Getty Images/iStockphoto

De Pons Fabricius is de oudste brug van Rome. Zij verbindt het Tibereiland in het noorden met het vasteland van Rome. Volgens Cassius Dio is hij gebouwd in 62 v.Chr.