Ikea en Marriott lanceren nieuw hotelmerk

De Zweedse meubelwinkelketen Ikea lanceert samen met de Amerikaanse hotelketen Marriott een nieuw hotelmerk in Europa.

Moxy Hotels” moet binnen een periode van tien jaar een keten van 150 budgethotels worden in tien Europese landen.

Begin 2014 moet het eerste hotel het daglicht zien in Milaan, zo meldt Marriott in een persbericht. Ook voor België zijn er plannen.

Marriott gaat voor de nieuwe keten van driesterrenhotels in zee met Inter Hospitality. Dat is het nieuwe filiaal van de Zweedse meubelreus Ikea dat investeert in de hotelsector.

Scandinavische gastvrijheid

Inter Hospitality zal de promotor van het initiatief zijn en eveneens eigenaar van de eerste Moxy Hotels. Het Noorse bedrijf Nordic Hospitality werd gekozen om de hotels in franchise uit te baten. Verschillende Scandinavische hotels van Marriott worden reeds door Nordic Hospitality uitgebaat.

De Moxy Hotels zullen elk 150 tot 300 kamers tellen. Met de keten mikt Marriott op jonge reizigers. Behalve in België en Italië zijn er openingen voorzien in Duitsland, Oostenrijk, Finland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Geen Ikea-meubels Ikea richtte in januari 2012 Inter Hospitality op om te investeren in hotels en studentenkamers. Volgens het persbericht ligt de focus op het verwerven van sites voor hotelbouw in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland, België en Oostenrijk.

Vorige zomer kondigde Ikea in een Zweeds kranteninterview aan een miljard euro te willen investeren in de Europese hotelsector. De keten zal de hotels waarin het investeert, evenwel niet bemeubelen en hotels zullen ook niet het Ikea-merk gebruiken.

Een filmpje om alvast te krijgen van de Moxy Hotels:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content