IJssculpturenfestival in Brugge geopend

De elfde editie van het jaarlijkse ijssculpturenfestival in Brugge is officieel geopend.

De elfde editie van het jaarlijkse ijssculpturenfestival in Brugge is officieel geopend.

Tot en met 6 januari kunnen bezoekers op het Stationsplein gaan kijken naar 68 beelden waarvoor 450 ton sneeuw en ijs gebruikt werd. Het thema is dit jaar “Ice Magic”, geïnspireerd op de fantasyverhalen van onder andere Harry Potter en The Lord of the Rings.

Dertig kunstenaars uit 12 verschillende landen werkten meer dan een maand aan hun creaties. “Dat zijn vooral dwergen, orks, hobbits, elfen”, somt organisator Alexander Deman op. “Ik ben heel erg tevreden over het resultaat. In vergelijking met vorig jaar konden we meer onze eigen wereld creëren. Toen was het thema Disney en was er weinig ruimte voor eigen creatie.”

Overnachten op een bed van ijs

Kinderen kunnen bovendien genieten van een ijsglijbaan van 17 meter. Daarnaast voorzagen de organisatoren voor het eerst een tweede verdieping, zodat de toeschouwers als het ware kunnen uitkijken over de beelden.

Dit jaar is het ook mogelijk om te overnachten op een bed van ijs en sneeuw. “De opbrengst van die overnachtingen gaat naar een leukemiefonds. Ook de gelden van de openingsavond gaan naar het hematologisch onderzoek van het AZ Sint-Jan in Brugge. We vinden het belangrijk om goede doelen te steunen”, aldus nog Deman.

“Ice Magic” is elke dag te bezichtigen van 10 tot 19 uur. Het festival duurt tot en met zondag 6 januari. Vorig jaar kreeg het bijna 200.000 bezoekers over de vloer. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content