Raften

De ultieme waterervaring is rafting. Een wilde trip van drie dagen op de rivier Jökulsa Austari voert je van de bron aan de Hofsjökullgletsjer tot zijn monding in het uiterste noorden van IJsland. Opgelet! Deze vaart heeft de hoogste moeilijkheidsgraad en is enkel geschikt voor lefgozers ouder dan achttien.

Info: Activity Tours

Wandelen

Het woeste landschap maakt van IJsland het ultieme wandelparadijs. In parken en natuurbeschermingsgebieden zijn de wandelroutes goed aangegeven, de avontuurlijke routes in het binnenland vereisen echter enige ervaring.

Gelukkig zijn er voldoende organisaties die begeleide uitstappen aanbieden, waaronder ook het Belgische IJSLANDreizen, dat zich onderscheidt door de uitstekende terreinkennis van gids Willy Wouters.

Paardrijden

Minder vermoeiend, maar zeker zo bijzonder is een rit op de rug van een IJslands paard. De dieren stammen af van de Vikingpaarden en hebben een bijzondere gang, de tölt, die alleen op IJsland voorkomt.

Zelfs voor leken is het rijden niet moeilijk, want de paarden zijn erg meegaand. De duur van de excursies varieert van enkele uren tot een week. Touroperators als Ishetar en Hesta Sport bieden overal in het land trektochten aan.

Op de sneeuwscooter

Avonturiers kunnen een sneeuwscootertocht maken op een gletsjer, het hele jaar door. Een 4x4-truck brengt je een eind tot op de berg, daarna gaat de rit verder op een sneeuwmobiel. Wie kiest voor de organisatie Mountaineers of Iceland, gelegen nabij Reykjavik, wordt zelfs begeleid in het Nederlands.

Ellen Dewolf

Raften De ultieme waterervaring is rafting. Een wilde trip van drie dagen op de rivier Jökulsa Austari voert je van de bron aan de Hofsjökullgletsjer tot zijn monding in het uiterste noorden van IJsland. Opgelet! Deze vaart heeft de hoogste moeilijkheidsgraad en is enkel geschikt voor lefgozers ouder dan achttien. Info: Activity Tours Wandelen Het woeste landschap maakt van IJsland het ultieme wandelparadijs. In parken en natuurbeschermingsgebieden zijn de wandelroutes goed aangegeven, de avontuurlijke routes in het binnenland vereisen echter enige ervaring. Gelukkig zijn er voldoende organisaties die begeleide uitstappen aanbieden, waaronder ook het Belgische IJSLANDreizen, dat zich onderscheidt door de uitstekende terreinkennis van gids Willy Wouters.Paardrijden Minder vermoeiend, maar zeker zo bijzonder is een rit op de rug van een IJslands paard. De dieren stammen af van de Vikingpaarden en hebben een bijzondere gang, de tölt, die alleen op IJsland voorkomt. Zelfs voor leken is het rijden niet moeilijk, want de paarden zijn erg meegaand. De duur van de excursies varieert van enkele uren tot een week. Touroperators als Ishetar en Hesta Sport bieden overal in het land trektochten aan.Op de sneeuwscooter Avonturiers kunnen een sneeuwscootertocht maken op een gletsjer, het hele jaar door. Een 4x4-truck brengt je een eind tot op de berg, daarna gaat de rit verder op een sneeuwmobiel. Wie kiest voor de organisatie Mountaineers of Iceland, gelegen nabij Reykjavik, wordt zelfs begeleid in het Nederlands. Ellen Dewolf