De Blue Lagoon is dé hotspot van IJsland. Jaarlijks bezoeken meer dan 400.000 locals en toeristen de helderblauwe, dampende lagune in de buurt van Grindavik, op een halfuurtje rijden van Reykjavik.

Het kunstmatige meer van geothermisch water, een combinatie van minerale zouten, algen en kiezel-aarde, is gelegen in een oud lavaveld, omringd door met mos bedekte heuvels. De temperatuur bedraagt een aangename 39 graden. In de omgeving van het meer zijn ook tal van kuurfaciliteiten, zoals stoombaden, sauna's en massagewatervallen. www.bluelagoon.com.

Reizen op eigen ritme doe je met de wagen. Je kunt een beroep doen op een van de talrijke autoverhuurbedrijven of met de eigen auto naar IJsland rijden. De bootmaatschappij Smyril Line biedt tweemaal per week een veerdienst van Hanstholm of Esbjerg (Denemarken) naar Seydisfjördur (Oost-IJsland).

Aan boord van het schip is er naast een winkel en uitstekend restaurant ook een sauna, solarium en fitnesscentrum. Wie vertrekt op zaterdag kan in Tórshavn voor vier dagen van boord om de mooie Faröer-eilanden te bezoeken.

Reserveren kan via www.ijslandreizen.be of rechtstreeks via www.smyrilline.com.

De Blue Lagoon is dé hotspot van IJsland. Jaarlijks bezoeken meer dan 400.000 locals en toeristen de helderblauwe, dampende lagune in de buurt van Grindavik, op een halfuurtje rijden van Reykjavik. Het kunstmatige meer van geothermisch water, een combinatie van minerale zouten, algen en kiezel-aarde, is gelegen in een oud lavaveld, omringd door met mos bedekte heuvels. De temperatuur bedraagt een aangename 39 graden. In de omgeving van het meer zijn ook tal van kuurfaciliteiten, zoals stoombaden, sauna's en massagewatervallen. www.bluelagoon.com. Reizen op eigen ritme doe je met de wagen. Je kunt een beroep doen op een van de talrijke autoverhuurbedrijven of met de eigen auto naar IJsland rijden. De bootmaatschappij Smyril Line biedt tweemaal per week een veerdienst van Hanstholm of Esbjerg (Denemarken) naar Seydisfjördur (Oost-IJsland). Aan boord van het schip is er naast een winkel en uitstekend restaurant ook een sauna, solarium en fitnesscentrum. Wie vertrekt op zaterdag kan in Tórshavn voor vier dagen van boord om de mooie Faröer-eilanden te bezoeken. Reserveren kan via www.ijslandreizen.be of rechtstreeks via www.smyrilline.com.