IJsland voor kinderen en hun ouders

Papegaaiduikers spotten of een echte walvissafari meemaken: het jonge volkje komt op IJsland ogen te kort.

De Westman-eilanden zijn bekend voor hun rijke populatie zeevogels, waaronder ook een grote kolonie van papegaaiduikers. Begin augustus wagen de jongen hun eerste pasjes en duiken ze in zee om er te overwinteren. Dit tafereel kan jaarlijks op heel wat kijklustigen rekenen. Lokale reisbureaus als Erlingsson Naturreisen en Seatours organiseren zelfs speciale vogelreizen.

Van juni tot september worden er voor de kust van IJsland ook walvissen gesignaleerd. Een bezoek aan het Whale Museum in het kleurrijke vissersdorp Húsavik is boeiend, maar kan niet op tegen het avontuur van een echte walvis-safari. Inschepen kan bij Gentle Giants en Húsavik Original Whale Watching. Een vaart van drie uur kost gemiddeld 15 euro.

De Nederlandse reisagent Djoser Junior organiseert avontuurlijke reizen op maat voor gezinnen met kinderen van vier tot zestien jaar, waaronder ook een veertiendaagse vakantie naar IJsland.

Op het programma staat onder andere een bezoek aan de bekende geiser Geysir, het nationale park Thingvellir, de waterval Dettifoss en de bekende gletsjerlagune Jökullsarlón. Ook hier is maatwerk niet goedkoop: vanaf 1895 euro voor volwassenen en1645 euro voor kinderen.

Een keten van meer dan honderd boerderijen over heel IJsland die kamer met ontbijt of betaalbare vakantiehuisjes aanbieden. De meeste boerderijen zijn gericht op gezinnen met kinderen en passen daarom hun activiteitenaanbod en accommodatie aan. Zo worden de kinderen vaak betrokken bij het verzorgen van de dieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content