Omringd door zes imposante warmwatertanks kijkt de Perlan, ofwel parel, uit over Reykjavik. Het architecturale hoogstandje van de IJslander Ingimundur Sveinsson biedt onderdak aan winkels, een congrescentrum en een gastronomisch restaurant in de top van de glazen koepel. Het restaurant draait elke drie uur rond zijn as, zodat het landschap langzaam aan de gasten voorbijtrekt.

Wie niet beschikt over het budget om te dineren, kan ook genieten van het uitzicht vanop het observatieplatform. Terug beneden kan men binnenwandelen in een van de tanks, die werd omgebouwd tot Sagamuseum.

De eigenzinnige krant The Grapevine, naar eigen zeggen 'your essential guide to life, travel and entertainment in Iceland', bericht dagelijks over de culturele kalender in en rond de hoofdstad.

Ellen Dewolf

Omringd door zes imposante warmwatertanks kijkt de Perlan, ofwel parel, uit over Reykjavik. Het architecturale hoogstandje van de IJslander Ingimundur Sveinsson biedt onderdak aan winkels, een congrescentrum en een gastronomisch restaurant in de top van de glazen koepel. Het restaurant draait elke drie uur rond zijn as, zodat het landschap langzaam aan de gasten voorbijtrekt. Wie niet beschikt over het budget om te dineren, kan ook genieten van het uitzicht vanop het observatieplatform. Terug beneden kan men binnenwandelen in een van de tanks, die werd omgebouwd tot Sagamuseum. De eigenzinnige krant The Grapevine, naar eigen zeggen 'your essential guide to life, travel and entertainment in Iceland', bericht dagelijks over de culturele kalender in en rond de hoofdstad. Ellen Dewolf