IJsland, een veilige bestemming

IJsland is een groot land en de regio die door de vulkaanuitbarsting van de Eyjafjallajökull werd getroffen is maar 2% van het grondgebied. Daarenboven is er geen veiligheidsprobleem omdat IJsland goed is voorbereid en over de nodige expertise beschikt om met dit natuurfenomeen om te gaan.

Voor IJsland is vulkanische activiteit een heel gewoon gegeven. De vulkanen op IJsland zijn wondermooi en behoren tot de topbezienswaardigheden in het land.

De uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull en het verstoren van het Europese luchtruim hebben uiteraard het beeld van IJsland gekleurd. De Icelandic Tourist Board is daarom op 3 juni gestart met de campagne Inspired by Iceland. Het doel is aantonen dat IJsland een veilig land is om te reizen en aarzeling of vrees weg te nemen.

De campagne valt op door zijn originaliteit. Alle IJslanders worden erbij betrokken, zij zijn de ambassadeurs van hun land. De campagne wordt vooral gevoerd langs digitale weg waarbij ondermeer een wervelend filmpje aantoont dat het leven in IJsland normaal verloopt en dat ook alle toeristische sites open zijn.

Bij de lancering van de campagne werden de IJslanders opgeroepen om via internet hun familie, vrienden, partners te overtuigen naar IJsland op vakantie te gaan. Eind juni wordt aan de voet van de vulkaan zelfs een groot concert georganiseerd met bekende artiesten en overal in het land zijn webcamera’s geplaatst. De beelden daarvan zijn te zien op de belangrijkste toeristische sites.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content