IJshotel in Zweeds Lapland krijgt een brandalarm

© Reuters

Een hotel dat volledig uit ijs gemaakt is en elk jaar opnieuw wordt gebouwd in Zweeds Lapland, krijgt dit jaar ook brandalarmen.

De Zweedse autoriteiten hadden dat gevraagd voor de veiligheid van de gasten in het Icehotel in JukkasjÀrvi, in het uiterste noorden van Zweden.

“Eerst waren we een beetje verrast, maar er zijn inderdaad dingen die vuur kunnen vatten, zoals kussenslopen, slaapzakken of rendierhuiden”, verduidelijkte Beatrice Karlsson, de woordvoerster van het hotel.

“Onze eerste zorg is de veiligheid van onze klanten, we gaan ons dus in orde stellen. Het was een hele uitdaging voor onze constructieploeg, maar het is een verrijking”, voegde Karlsson daar nog aan toe.

Het hotel opent dit jaar de deuren op 6 december en zal nog te bezoeken zijn tot 13 april. Een verblijf van een nacht kost er tussen de 1.900 Kronen (212 euro) voor een eenpersoonskamer tot 7.500 Kronen (836 euro) voor een luxueuze suite.

Bed van ijs

Toeristen komen van erg ver om er goed ingeduffeld te kunnen overnachten op een bed uit ijs, in kamers waar de temperatuur niet onder de -8 graden duikt.

Het hotel zelf is gemaakt als een vergankelijk kunstwerk, de alarmen hebben de bouw alleen nog ingewikkelder gemaakt. Vorige winter werden de systemen succesvol getest in samenwerking met de plaatselijke brandweer.

“De omgeving is vochtig en het ijs en de sneeuw zijn levende materialen, ze bewegen, dus daar moest rekening mee worden gehouden”, benadrukte Karlsson nog. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content