Ieder zijn New York

Vanaf donderdag 24 maart ligt een speciale editie van Weekend Knack geheel gewijd aan New York in de winkel.

Hoger, groter, jonger, ouder en zelfs mooier dan New York: het bestaat. Maar er is bij het begin van het derde millennium nog steeds geen betere toegangspoort dan New York ‘into this (good old) New World’.

Sommige mensen zijn al dol op New York nog voor ze er ooit zijn geweest. Zij zullen uitgelaten zijn bij het verkennen van de stad van hun dromen. Dromen die gevoed worden door de boeken van Paul Auster, de beelden van Woody Allen en van televisieseries.

Er zijn ook nieuwsgierige wereldreizigers die vinden dat New York een van die cruciale bestemmingen is die tot het selecte kransje behoren waarvan ook Londen, Barcelona en Tokio deel uitmaken. Ze zullen vaststellen dat NYC de stad der steden is die het extravagante van Londen combineert met de verbeeldingskracht van Barcelona en de moderniteit van Tokio.

Tot slot zijn er diegenen die er niet van willen weten. Ze hebben doorslaande argumenten: deze stad zou het symbool bij uitstek zijn van consumptiedwang, kapitalisme, gigantisme, anti-ecologie.

Toch durf ik wedden dat zelfs zij zullen bezwijken voor de charme… Ze zullen ondanks alles toegeven, al is het maar aan zichzelf, dat in deze stad meer menselijkheid schuilt dan ze hadden verwacht.

Bestemming New York is er voor elk van u, of u nu al bezweken bent of nog aarzelt.

Enkele verhalen uit deze extra editie van Weekend Knack over New York: Detectiveschrijver uit de Bronx Jerome Charyn laat u kennismaken met een stad ‘die niets te verbergen heeft’, een wandeling met ongewone helden door het Central Park, een ontdekking van de clubs uit de gouden tijd van de jazz maar waar nu nog altijd muziek in zit en een oude arbeiderswijk in Brooklyn kreeg een tweede leven met artiesten en alle mogelijke creatieve vogels die er neerstreken.

We hebben gekozen voor fotografen met een (heerlijk subjectieve) blik die ervoor zorgen dat deze Bestemming niet zomaar de zoveelste gids is. Goede reis.

Eric de Kermel

in samenwerking met Josyane Triclot-Husquin

De extra Weekend editie New York, hoofdstad van de wereld ligt vanaf donderdag 24 maart in de winkel voor 6,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content