Ici Paris: 6 gouden tips voor je trip naar Parijs

Hotel Monte Cristo © .
Veerle Helsen

De Franse hoofdstad staat nooit stil. Zes tips, nu te boeken of te bezoeken.

1. Japonisme à la Pompidou

1
1

In het Centre Pompidou loopt een retrospectieve over de Japanse architect Tadao Ando. Hoewel in 1995 hij de Pritzker Prize won, is zijn naam nog relatief onbekend. Tijd om daar verandering in te brengen.

Place George Pompidou, 4e arrondissement, centrepompidou.fr, nog tot 31 december


2. 30 jaar controverse

De Fondation Louis Vuitton brengt een hommage aan Jean-Michel Basquiat, die dertig jaar geleden overleed aan een overdosis heroïne. Dat de graffitikunstenaar hot is, bleek nog maar eens toen in mei een werk van hem verkocht werd voor 30 miljoen dollar.

8 avenue du Mahatma Gandhi, 16e arrondissement, fondationlouisvuitton.fr, nog tot 14 januari


3. Épicerie à manger

Kruidenier Papa Sapiens opende recent een restaurant. Achter het vuur staat Clément Flumian (ex-Alain Passard). Op het menu vind je basisgerechten zoals carpaccio of croque-madame bereid met Franse topproducten.

24 rue Feydeau, 2e arrondissement, papasapiens.fr


4. Literaire flair

Hotel Monte Cristo is een eerbetoon aan de Franse auteur Alexandre Dumas, met fluwelen kussens, weelderig behang en gouden kranen. Hun Bar 1802 serveert rum en sigaren.

20-22 rue Pascal, 5e arrondissement, hotelmontecristoparis.com

Ici Paris: 6 gouden tips voor je trip naar Parijs
© 6


5. Israëlische wind

Steeds meer restaurants met Midden-Oosterse menukaart openen de deuren. Nieuwkomer is Baba Marais, waar de zon op de kaart schijnt. Van tomatengnocchi met yoghurtsaus, gegrilde inktvis en pittige kikkererwten tot cake met abrikozenpeper en olijfolie.

17 rue Charlot, 3e arrondissement, babamarais.com


6. Hipsterkeuken avant la lettre

Na 9 jaar koken in La Cantine de Merci verhuist Sylvie Potier naar The Garden, het restaurant van Hôtel National des Arts et Métiers. Haar stijl blijft onveranderd: minder bekende groenten, vegetarische rice bowls en glutenvrije desserts.

243 rue Saint Martin, 3e arrondissement, hotelnational.paris.

Partner Content